Како резултат на проектот подржан од страна на Германската амбасада во Скопје за набавка на нова софистицирана ПП-опрема во 2021 година, истата беше предадена на 12 јануари 2022 година од страна на амбасадорката на Сојузна Република Германија во Скопје Анке Холштајн.

Повеќе информации на следниот линк: https://dpd.org.mk/donatsija-za-tri-dobrovolni-protivpozharni-drushtva/