Донација на клима уред

Огромна благодарност од целокупното членство до нашиот брат Видан Насков, Bjästaskolan и Ulf Thors од Кралството Шведска, за континуираната поддршка за подобрувањето на условите за работа на нашето хумано друштво!!!

Пожар во Берово

Доброволното противпожарно друштво Свети Николе денес поставија наменски базен за полнење на хеликоптерското ведро (техника што минатат година Австриците и Словенците ја практикува, а која што е и тоа како застапена на шумски пожари). Со овој нивен потег се скратува времето за полнење на ведрото на хеликоптерот со што побрзо и почесто може да се…

Учество на обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор

Во периодот од 31.05 2022 до 02.06.2022  година, ДПД Свети Николе учествуваше на Основна обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор реализирана од страна на Дирекција за заштита и спасување на Македонија. Во рамките на изведената обука освен вработените во ДЗС беа ангажирани и Тимовите за брз одговор, учесници од Црвениот Крст…

Техничка интервенција – извлекување на отпадна вода

На ден 03.05.2022 година екипа на ДПД Свети Николе беше на техничка интервенција за извлекување на отпадна вода и фекалии од пречистителна станица – Свети Николе.   Отвори видео на следниот линк: https://www.facebook.com/dpd.org.mk/videos/285528397127419

Посета на противпожарната станица на ОКТА АД Скопје

Денес, 11.03.2022 год..членови на ДПД Свети Николе беа во работна посета на противпожарната станица на ОКТА АД Скопје. На посетата беа презентирани противпожарните возила и целокупната противпожарна и материјално-техничка опрема со која располага оваа противпожарна станица. Исто така преку показна вежба, пожарникарите  го демонстрираа начинот на работа и пристапот при интервенција. На посетата исто така…

Донација на ПВЦ прозори и ПВЦ врата

Огромна благодарност за донацијата од страна на општествено одговорната компанија “АЛЕКС Прозори” – Свети Николе. Со оваа донација, која се состои од осум ПВЦ прозори и една ПВЦ врата, сменети се сите прозори и влезната врата на целиот спрат.

Посета во резиденцијата на британската амбасадорка

Посета во резиденцијата на британската амбасадорка, нејзината Екселенција Рејчел Галовеј, за поддршка и развој на доброволните противпожарни друштва во Македонија како и идна продлабочена соработка со противпожарниот сектор од Обединетото Кралство. * https://mobile.twitter.com/RGallowayUK/status/1478747678347567108?fbclid=IwAR3GqL6CtOUzKP7onvmrV2RAawtOUjfrzUV4-YsoakQOBGkbYr4YULARXkY  

Примопредавање на софистицирана ПП опрема

Како резултат на проектот подржан од страна на Германската амбасада во Скопје за набавка на нова софистицирана ПП-опрема во 2021 година, истата беше предадена на 12 јануари 2022 година од страна на амбасадорката на Сојузна Република Германија во Скопје Анке Холштајн. Повеќе информации на следниот линк: https://dpd.org.mk/donatsija-za-tri-dobrovolni-protivpozharni-drushtva/