Херојски напори на ДПД Свети Николе во гаснењето на пожарот во Неготино на планината Серта

Неизмерно сме горди да објавиме дека ДПД Свети Николе со своја противпожарна единица во период од 12 до 15 јули 2024 зеде активно учество во напорите за ставање под  контрола на колосалниот пожар во областа Серта – Неготино, Република Македонија, кој за жал и за врема на оваа објава сеуште е активен. Нашиот тим работеше…

Преку мрежа на доброволни противпожарни друштва, до подобра цивилна заштита на луѓето и природата во Република Северна Македонија!!!

Основни информации: ИМЕ НА ПРОЕКТОТ:  „Преку мрежа на доброволни противпожарни друштва, до подобра цивилна заштита на луѓето и природата во Република Северна Македонија!!!“   Назив на организацијата: Доброволно противпожарно друштво Свети Николе Област на делување: Доброволен противпожарен сервис – цивилна заштита Времетраење на акцијата е 7 месеци   Резиме на акцијата: Доброволниот противпожарен сектор во…

Годишен, наративен и финансиски извештај за 2022 год.

Подолу можете да го преземете Годишниот, наративниот и финансискиот извештај за 2022 година од Доброволното Противпожарно Друштво ДПД – Свети Николе.     ЗА НАС Ние сме доброволна, непрофитна, хумана организација од доменот на противпожарната заштита, која во континуитет работи и функционира од 1935 година. Со голема љубов и посветеност ние гаснеме пожари за зголемување…

Презентација на противпожарна опрема и возила – ДЗС

Презентација на противпожарна опрема и возила – ДЗС Учество на 9 членови на ДПД Свети Николе на денот за презентација на противпожарна опрема во Скопје  ( паркинг простор на спортска сала Борис Трајковски). Настанот го организираше и спроведе Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија.

30 години германско-македонска соработка

„30 години германско-македонска соработка“ На покана од Германската амбасада Скопје, а по повод „30 години германско-македонска соработка“, ДПД Свети Николе ја презентираше донираната противпожарна опрема и возило (CF MOTO 850ccm) од страна на амбасадата пред присутните граѓани, организации и институции. На настанот кој се се оддржа на 17.09.2022 година во Градски парк (Школка). Донираната опрема…

Еразмус+ Градење на капацитетите во областа на стручното образование и обука

Подолу можете да го преземете краткиот опис за проектот Еразмус+ Градење капацитети во областа на стручното образование и обука. Започнат парнерски проект од програмата на Европската комисија ERASMUS + за градење на капацитети од областа на стручното образование и обука за возрасни со наслов: Име на проектот „Зајакнување на отпорноста и еластичноста со решенија насочени…

Донација на клима уред

Огромна благодарност од целокупното членство до нашиот брат Видан Насков, Bjästaskolan и Ulf Thors од Кралството Шведска, за континуираната поддршка за подобрувањето на условите за работа на нашето хумано друштво!!!

Пожар во Берово

Доброволното противпожарно друштво Свети Николе денес поставија наменски базен за полнење на хеликоптерското ведро (техника што минатат година Австриците и Словенците ја практикува, а која што е и тоа како застапена на шумски пожари). Со овој нивен потег се скратува времето за полнење на ведрото на хеликоптерот со што побрзо и почесто може да се…

Учество на обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор

Во периодот од 31.05 2022 до 02.06.2022  година, ДПД Свети Николе учествуваше на Основна обука за заштита и спасување од пожари на отворен простор реализирана од страна на Дирекција за заштита и спасување на Македонија. Во рамките на изведената обука освен вработените во ДЗС беа ангажирани и Тимовите за брз одговор, учесници од Црвениот Крст…