Донација на ПВЦ прозори и ПВЦ врата

Огромна благодарност за донацијата од страна на општествено одговорната компанија “АЛЕКС Прозори” – Свети Николе. Со оваа донација, која се состои од осум ПВЦ прозори и една ПВЦ врата, сменети се сите прозори и влезната врата на целиот спрат.

Посета во резиденцијата на британската амбасадорка

Посета во резиденцијата на британската амбасадорка, нејзината Екселенција Рејчел Галовеј, за поддршка и развој на доброволните противпожарни друштва во Македонија како и идна продлабочена соработка со противпожарниот сектор од Обединетото Кралство.

https://mobile.twitter.com/RGallowayUK/status/1478747678347567108?fbclid=IwAR3GqL6CtOUzKP7onvmrV2RAawtOUjfrzUV4-YsoakQOBGkbYr4YULARXkY

 

Примопредавање на софистицирана ПП опрема

Како резултат на проектот подржан од страна на Германската амбасада во Скопје за набавка на нова софистицирана ПП-опрема во 2021 година, истата беше предадена на 12 јануари 2022 година од страна на амбасадорката на Сојузна Република Германија во Скопје Анке Холштајн.

Повеќе информации на следниот линк: https://dpd.org.mk/donatsija-za-tri-dobrovolni-protivpozharni-drushtva/

 

Донација на машина за перење алишта

Огромна благодарност до нашиот брат Видан Насков, Bjästaskolan и Ulf Thors од Кралството Шведска кои континуирано не’ поддржуваат во изминатите 10 години преку зголемување на капацитетите на друштвото за подобрување на условите за работа на нашето членство!

Донација за три доброволни противпожарни друштва

На 22.10.2021 г. амбасадорката Анке Холштајн и претседателите на ДППД „Свети Николе“, Благој Тосевски, ДППД „Бајрам Мифтари“, Артан Демири и ДППД „Дојран“, Стојанчо Шулев потпишаа договор за донација на техничка и заштитна опрема во вредност од 22.900,- евра. Амбасадорката Холштајн нагласи:  „Волонтерството е китот на едно општество“ и им се заблагодари на доброволните пожарникари за нивната…

Потпишување на Кодекс на граѓански организации

Промоција и потпишување на Кодекс на граѓански организации, организиран од страна на Цивика мобилитас и МЦМС.
Повеќе информации на следниот линк: https://civicamobilitas.mk/vesti/30-godini-graganski-aktivizam-za-podobro-opshtestvo-za-site/

Работилница

Во рамките на проектот “Доброволните противпожарни друштва, активни опшествени чинители”, финансиски подржан од Civica Mobilitas од програмата Мали грантови ЦM- МАК-02, на ден 17.07.2021 во Општина Свети Николе се одржа работилница на која се поднесе иницијатива за формирање на Мрежа на доброволни противпожарни друштва, со цел организирано застапување пред надлежните државни институции во насока на…

Донација на противпожарни шлемови

Голема благодарност за донацијата од 7 противпожарни шлемови Rosenbauer HEROS Xtreme до нашиот член Дуле Душановски, кој работи и живее во Кардиф, Велс – Велика Британија. Благодарност и до South Wales Fire and Rescue Service каде што е пожарникар.

Работна посета во ДПД Дојран

На ден 11.06.2021 година се одржа работна посета во ДПД Дојран. Како и во претходните посети во доброволните противпожарни друштва, во рамките на проектот “Доброволните противпожарни друштва, активни опшествени чинители”, финансиски подржан од Civica Mobilitas од програмата Мали грантови ЦК- МАК-02, беше спроведена анализа за работата, активностите и капацитетите на ДПД Дојран. На средбата беше разговарано…